Buro Kaper
IJsbanen van Buro Kaper

Schaatsen op écht ijs

Een ijsbaan van echt ijs staat garant voor alleen maar lachende gezichten! Op welke locatie, op welk moment, in welke hoedanigheid of in welke vorm dan ook, alle bezoekers van een ijsbaan hebben plezier. Buro Kaper ijsbanen zijn een magneet voor plezier, want door hun 'look-and-feel' en de andere vorm van de ijsbaan, komen bezoekers al vrolijk binnen. De basis van een succes!

Andersvormige ijsbaan

Uniek in Nederland, sterker nog, uniek in Noord Europa, schaatsen op een andersvorminge ijsbaan. Rechthoekige ijsbanen zijn leuk, maar een combinatie van rechthoekig met een deel Skateway maakt van even schaatsen op een pleintje een ware beleving!

We combineren onze jarenlange ervaring en onze technische kennis, waardoor we ijsbaan 2.0 kunnen maken. Verschillende ijsvelden, zones en koeltechniek, vormen samen 1 geheel, namelijk een andersvormige ijsbaan.

Sinds 2018 bouwen we deze andersvormige ijsbanen en de reacties van schaatsers en exploitanten zijn overweldigend. Meer fun, meer plezier, dus meer bezoekers. We weten inmiddels dat ijsbanen met Skateway een hoger bezoekersaantal hebben en dat de bezoekers langer blijven.

Offerte aanvragen

Tijdelijke ijsbaan

Wij verhuren tijdelijke ijsbanen met uitsluitend écht ijs. Ons buro is wellicht het jongste ijsbaan verhuurbedrijf van Nederland, maar wel het meest ervaren. Als producent van evenementen realiseren wij al ijsbanen sinds 2002! In eerste instantie voor derden en sinds 2014 realiseren wij ijsbanen in eigen beheer. Vanaf het eerste contact met ons buro, is het direct duidelijk, wij denken en doen evenementen.

Een tijdelijke ijsbaan, is tijdelijk want deze ligt doorgaans een paar weken op een evenementenlocatie. Een ijsbaan is niet een product dat je zomaar ergens kan kopen, het is een combinatie van diverse bijzondere elementen. Bijzonder, omdat ze in eerste instantie niet bedacht zijn als onderdeel van een ijsbaan. Door te denken vanuit mogelijkheden om een bepaald doel te behalen, lukt het om van deze bijzondere elementen een ijsbaan te maken. Al deze elementen vormen samen een gesloten koelsysteem. Door dit systeem pompen we onze koelvloeistof. Wij koelen met een ‘non toxic’ koelmiddel, namelijk mono propyleen glycol. De chiller, ook wel koudwatermachine genoemd, koelt de glycol. Door laagje voor laagje water te nevelen op onze rubber ijsbaan, zodra het glycol onder nul is, bouw je je ijsbaan op.

Offerte aanvragen

Service & kwaliteit

We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. We komen niet even langs om een ijsbaan te bouwen en whoop whoop weg. Om pas weer bij de afbouw te komen kijken hoe de vlag erbij hangt. Hoe je het ook went of keert, de tijdelijke ijsbaan op locatie, door u geëxploiteerd, is toch ook een beetje onze ijsbaan. We gaan pas weg als de ijsvloer dik genoeg is om te schaatsen, we komen regelmatig op locatie langs. Middels een servicebeurt controleren we de werking van de machinerie, bekijken we het ijs, verzorgen diverse metingen en beantwoorden ‘on site’ alle vragen. Bovenal zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar en komen we direct bij een noodsituatie.

Opdrachtgevers van Buro Kaper vinden onze betrokkenheid erg fijn en weten ook vaak het antwoord op hun andere vragen omtrent hun evenement bij ons te vinden. Immers, we combineren onze lange productionele ervaring, met onze technische kennis om tot de best passende oplossing te komen.

IJsbanen van Buro Kaper hebben een hoge afwerkingsgraad, waarbij veilig gebruik en esthetische waarde maatgevend zijn. Geen gevaarlijke instap, veilige ingangen, extra (nood)uitgangen in de boarding, geen kieren in de boarding, enzovoort.

Offerte aanvragen

Uitsluitend maatwerk

We leveren uitsluitend maatwerk, immers geen enkele locatie is hetzelfde. Natuurlijk hebben ook wij een standaard maatvoering voor rubbermatten, hoofdleidingen en boardingdelen, maar deze zijn allemaal op iedere gewenste maatvoering te bouwen.

Onze ijsbanen zijn van rubber, dus flexibel. Iedere vorm en iedere lengtemaat is mogelijk. Onze Ice Boxes hebben een standaardbreedte van 2,5 meter, waarmee we telkens een maximale lengte van 40 meter kunnen maken. Maar voor het idee, een ijsbaan met een maat van 15 x 28,84 meter is ook gewoon mogelijk…… alles kan!

We maken rechthoekige ijsbanen, skateways, skateparks of perfect shaped donuts.

Een obstakel, zoals een beeld, een boom of ander straatmeubilair is voor ons geen probleem. We vriezen kerstbomen, brievenbussen en zelfs hele locomotieven in onze ijsbanen!

Offerte aanvragen
Zoveel mensen, zoveel wensen.....

Altijd uitsluitend maatwerk

Natuurlijk kunnen we heel veel positieve punten van onze dienstverlening noemen, maar 'Uitsluitend Maatwerk' steekt altijd met kop en schouders hierboven uit. Vanaf ons eerste contact zet Buro Kaper zich in om alle facetten van onze dienstverlening aan te passen aan de wensen van de opdrachtgever, de mogelijkheden van het evenement en bovenal de onmogelijkheden van de locatie. Dit alles vertalen we naar een tekening van het evenement, welke de basis is voor onze offerte. Dus, onze offerte is ook maatwerk.

Tijdens de uitvoer is maatwerk de sleutel naar iedere oplossing. Welke vrachtwagen, welke hijskraan, welke heftruck, welke opbouwvolgorde, welke factoren derden, enzovoort bepalen de opbouw, met als doel om uiteindelijk ruim op tijd een prachtige schaatsbaan op te leveren.

Doordat we met een flexibel ijsbaan systeem werken, namelijk van rubber, kunnen we elke ijsbaan op ieder gewenst formaat bouwen. Dat is pas maatwerk!

Buro Kaper is nog veel meer

En verder.....

Pre productie ondersteuning
Omdat we van huis uit evenementen produceren, begeleiden we vele vergunningentrajecten. Niet alleen evenementenvergunningen, maar ook complexere omgevingsvergunningen. We kennen de weg, kennen de norm en zijn erg bedreven. We hebben een eigen tekenkamer en worden omringd door specialisten die we desgewenst kunnen betrekken voor zeer specifieke vragen.

Schaatsen en Schaatshulpen
In lijn met onze kwalitatief hoogwaardige ijsbanen, verhuren we uitsluitend Roxa schaatsen uit Italië. We beschikken over een voorraad van vele duizenden schaatsen in diverse maten. Voor aanvang schaatsseizoen worden deze allemaal door onze professionals geslepen en gecontroleerd. We verhuren schaatsen van maat 27 tot en met 47, welke nooit ouder zijn dan 4 jaar.
Leren schaatsen op echt ijs is nog veel leuker met een schaatshulp van Buro Kaper. We verhuren kunststof ijsberen die qua afmeting, vorm en gewicht de ideale schaatsvriend zijn voor iedere beginner.

Puntjes op de i
We verhuren handige verhuurbalies, schaatskasten, prikkabel staanders, podia, schaatsbanken en nog veel en veel meer.......

Samen aan de slag

Waarom samenwerken met Buro Kaper?

Omdat Buro Kaper echt samen wil werken. We snappen dat de organisatie van een evenement veel voeten in de aarde heeft en van een winterevenement al helemaal. We doen en denken daarom graag mee in het hele proces, waarbij we heel goed begrijpen wat de rolverdeling is. U bent de organisator wij zijn de leverancier, echter zit onze ervaring ons op een plezierige manier in de weg.

Sinds 1996 realiseren we evenementen in Nederland, vanaf 2002 zijn we actief betrokken bij de realisatie van ijsbanen in Nederland en hebben we unieke kennis opgedaan tijdens de realisatie van deze evenementen. We hebben ruim 20.000m2 ijsbaan in eigendom, ontwikkelen in eigen beheer nieuwe producten en hebben toegang tot het productieproces daarvan. Kortom, we lopen voorop in de ontwikkeling van ijsbanenverhuur in Europa en u kan genieten van deze kennis door uw samenwerking met ons te starten

Ijsbaan huren

Ons buro werkt uitsluitend met een rubber ijsbaan systeem, waar uiteindelijk een echte ijsvloer op wordt gemaakt. Binnen 48 uur na de opbouw van het systeem, kan er doorgaans worden geschaatst. Ons systeem kan perfect gebouwd worden op de bestaande ondergrond van iedere locatie, ook als de vloer niet waterpas is. Natuurlijk is het bouwen op een waterpasgestelde ondervloer perfect!

Offerte aanvragen
 • "Erg fijn om met Buro Kaper te werken! Ze zijn enorm vakkundig."

  Jan Kievith - Raamsdonkveer

  “Als je in 8 weken tijd van idee tot realisatie een ijsbaan van 400m2 en prachtige tent kunt realiseren, dan heb je het over professionaliteit.”

  Adrie Kleppe - Leerdam
 • Buro Kaper is mijn betrouwbare, meedenkende, flexibele & vooral fijne leverancier die altijd bereikbaar is."

  Klaas Boselie - Eindhoven

  "Onze vraag een unieke ijsbaan met een sprookjesachtige uitstraling, Buro Kaper maakte dit waar!"

  Antonie Zuijderwijk - 's-Gravenzande
 • "Het is een feest om met Buro Kaper te werken. Van eerste idee tot nazorg zijn zij betrokken. Denken in oplossingen, ontzorgen en klantgericht!"

  Jan Jaap Bekkers - Utrecht

  "Buro Kaper is niet alleen garantie voor goed ijs en onderhoud, maar zeker ook lekker werken met de jongens van Jurrien!!"

  André van Gelderen - Amersfoort
Heb je vragen?

Laat een bericht achter, dan nemen wij snel contact op.


  Think we made a good match? We kijken ernaar uit om samen te werken! get in touch